Letar du efter ett ställe för att gå i pension utanför Sverige?

Pensionering är en av ögonblicken i ditt liv när du kan följa dina drömmar. Med barn som oftast längtar ut ur huset är det den perfekta tiden att hitta en plats som verkligen passar dina behov.

Oavsett om du letar efter någonstans som är varmare, mer lantlig eller till och med sällskaplig, har vi en lista över de bästa platserna att gå i pension utomlands. Pensionärer föredrar framför allt varmare klimat, en sällskaplig men säker atmosfär – och är oroade över att hålla sig i form.

Spanien

Bra väder och prisvärt levande, är några av anledningarna till varför Spanien toppar listan som en av de mest populära platserna som pensionärer flyttar till i världen. Enligt International Living räcker en inkomst runt 2300€ per månad för att leva ett ganska bekväm livsstil.

Prisvärd lyxiga bostäder inom gångavstånd till stranden i kustområden och privat avskilda områden är populärast bland pensionärer i Spanien . Gastronomi och en lugn medelhavs livsstil är också några anledningar.

Ecuador

En av de största fördelarna med Ecuador är rimliga priser för att köpa och hyra hela i regionen. Utlänningar dras till den låga kostnaden för levande, perfekt klimat, vackra landskap och fantastiska fördelarna för pensionärer. Om du kan tillhandahålla dokumenterade bevis att du har en inkomst på minst 950€ per månad, kan du få pension eller pensionär visum. En pensionär visum kommer att ge dig alla fördelarna som en ecuadoriansk medborgare utom rösträtt.

Florida

Med solsken under större delen av året, prisvärt rymliga bostäder, har Florida blivit ett populärt val bland den äldre befolkningen. Uppskattningsvis 3 miljoner av Floridas 18,7 miljoner invånare är pensionärer. Väder, låga skatter och säkra samhällen är några av de skäl till att Florida är en populär plats för pensionärer.

En av de största bekymren för utländska pensionären i Florida är hälso-och sjukvård. Det amerikanska sjukvårdssystemet är till stor del privatägda och sjukförsäkring kan kosta flera hundra dollar i månaden, det blir en stor nackdel för utländska pensionärerna. Utomlands flyttade som vill dra sig tillbaka till Florida bör också se till att undersöka hur man kan överföra sina pensioner. Detta inkluderar att kontrollera beskattnings lagar i USA. Det är tillrådligt att självständigt söka rådgivning från en kvalificerad skatt expert. Du bör vara medveten om att som en utländsk person får du mindre rätt till amerikanska förmåner och tjänster såsom social trygghet, under din pension här.

 

 

Malta

Medelhavsmat och en varm och välkomnande attityd gör Malta till ett populärt val bland pensionärer. Som en tidigare brittisk koloni talas det flytande engelska över hela ön – vilket gör det enkelt för utlänningar . Malta kan vara en av de dyra alternativen på listan när det gäller bostäder, men om du är villig att ta din tid, kan prisvärda fynd hittas.

Portugal

Portugal har ett stabilt klimat och är varmt den större delen av året. Med Algarve fullt av fantastisk kust, byar, frilufts marknader och en lugn avslappnad atmosfär är det lätt att se varför det är så populärt att flytta till. Portugals icke-bosatta och gyllene bosatt visum gör det mycket lättare för pensionärer att flytta hit än vad det brukade vara. Det rankas som den 17: e säkraste platsen att bo i Europa. Portugals hälsovård har internationell standard som bidrar till att locka utlänningar. Med gott om färsk fisk från närliggande Atlanten och lokala produkter är det gott om god mat.