3 enkla tips för att hitta ett hem när du flyttar utomlands

Ska du flytta utomlands och du fortfarande inte har ett hem? Att hitta rätt ställe att leva på kan vara knepigt när du inte känner området väl. Här kommer tre tips för att underlätta sökningen efter ett hem innan din flytt!

När vi förbereder ett internationellt flytt är att bestämma vart man ska bo en av dem sakerna som inte går att skjuta upp. Det här kanske inte är lätt med tanke på alla uppgifter vi måste göra på tyvärr  mycket begränsad tid.

Att välja rätt bostad för dig och din familj är dock det första steget för en lyckad omlokalisering och justering. Om din tid är begränsad och du inte vet var du ska börja, här är tre av de saker som är mest viktiga när du väljer ett nytt hem på en okänd plats.

  1. Prisvärde

Din tillgängliga inkomst i det nya landet beror på många faktorer. Skatter, levnadskostnader… Med tanke på allt detta innan du startar hjälper Hem Sök  ange en realistisk budget för ditt framtida hem.

  1. Plats

Platsen är en av de viktigaste aspekterna att fokusera på när man söker ett nytt hem utomlands. Några viktiga frågor att ställa sig själv är:

– Är det bekvämt för arbete?

– Kan mina barn enkelt gå till skolan och till andra övriga aktiviteter?

– Finns det kollektivtrafik i närheten eller en skolbuss väg?

– Finns det affärer och andra bekvämligheter inom ett rimligt avstånd?

– Är det ett lugnt och familjevänligt område?

  1. Husdjur

Om du har husdjur, inkludera dem i processen ”att välja hem”. Om du letar efter en lägenhet, är den stor nog? Är den väl skyddad så det finns ingen risk att fly? Finns det ett bekvämt grönområden och parker i närheten för de dagliga promenaderna?

Vissa hyresvärdar kan vara ovilliga att tillåta husdjur, därför, är det viktigt att fråga under inledande hembesök om husdjur är tillåtna och i så fall om det finns specifika regler att tänka på.